Bucsy Bence

tenor

Bucsy Bence

Nem emlékszem pontosan, de biztos vagyok benne, hogy előbb kezdtem el énekelni, mint beszélni és járni. A Gondviselésnek köszönhetően már nagyon korán jó kezekbe kerültem, Forrai Kati néninél kaptam az első „löketet” a zenei pálya felé a zeneoviban, hét évesen pedig már Sapszon Ferencnél a továbbiakat, először a „Kosciban” (a korábbi Kosciuszkó Tádé Általános Iskola), majd a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában. Közben 12 éven át csellóztam, majd gyerekkori vágyamat beteljesítve dobolni kezdtem, így végül a Zeneakadémia jazz-dob tanszakát elvégezve szereztem diplomát.

A Gemma Énekegyüttesben egy kisebb megszakítással a kezdetektől fogva tenorként vagyok tag. Az együttes időközben életem nélkülözhetetlen részévé vált. Számomra a Gemma nemcsak az egyetlen lehetőség a zenében való létre, hanem közösség és egyre mélyülő baráti kapcsolatok lehetősége.

A dolgos hétköznapokon egy ütőhangszer-boltot üzemeltetek, magánéletemben pedig Boldog házasságban élek feleségemmel, Anettával, akivel két gyermeket nevelünk.