Horogszegi-Lenhardt Erika

alt

Horogszegi-Lenhardt Erika

Papírforma szerint nem vagyok zenész, de zenekedvelő családba születtem, ahol hamar felfigyeltek a muzsika iránti vonzalmamra. 4 évesen már Szabó Helga zeneovijába jártam, 6 évesen a Dobszay László és Szendrei Janka nevével fémjelezett Schola Hungarica gyerekkarában, illetve a Mezei János és Bubnó Tamás által vezetett Budapesti Énekes Iskolában énekeltem.

Az általános iskola második felétől ifj. Sapszon Ferenc és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola lett a mindent meghatározó közeg. Az irány végül az irodalom, a magyar nyelv művelése lett, de a zenei és emberi örökség, amit e nagyszerű művészektől kaptam, a mai napig meghatározó, a Kórusiskola Cantate vegyeskarában is sokáig énekeltem, sőt az alma mater pedagógusa lettem.  A pálya kicsit módosult 3 gyermekem születése után, jelenleg a Magyar Kurír/Új Ember szerkesztő-újságírójaként dolgozom.

Alapító tag vagyok és a Gemmában énekelni életem egyik legszebb ajándéka. Szabadidőmben a Mátraalján kirándulgatok a családommal, összegyűlünk a baráti családokkal.