Szili Attila

tenor

Szili Attila

Szili Attila vagyok, Kórusiskolás körökben leginkább csak Atesz. 9 évesen kezdtem a Csányi-Botka féle Rádió Gyermekkórus fiúkórusában énekelni, majd 11 évesen a Reményi–Igó–Thész hármas által átvett gyerekkórus tagja lettem. Meghatározó volt számomra a mindennapos éneklés, ami hosszú ideig jelen volt az életemben.

A gimnáziumi éveket a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában végeztem, feleségemet, Melindát is itt ismertem meg. Vele is rengeteget énekeltünk együtt különböző kórusokban. Négy gyermekünk van, az ő életükben is fontos szerepe van az éneklésnek, zenélésnek. Mindannyian tagjai vagyunk a Szent Imre Családi Scholának, amit Melinda vezet az én hátterezésemmel.

A Gemma a minőségi éneklés az életemben, már közel 20 éve. Nagy élmény minden próba, szolgálat, fellépés, CD-felvétel, verseny, de az egyéb közös családi programok is. Az időszűke ellenére is nehéz lenne elképzelni az életet a Gemma nélkül.

Amúgy közgazdász vagyok, 11 évet a jezsuitáknál dolgoztam, 2006 óta pedig a Ferences Rendtartomány gazdasági vezetője vagyok.